Banc Sabadell Welcome Hub

Barcelona, Spain
© Adrià Goula
Fotografia © Adrià Goula
Fotografia © Adrià Goula
Fotografia © Adrià Goula
Fotografia © Adrià Goula
Fotografia © Adrià Goula
Fotografia © Adrià Goula
Fotografia © Adrià Goula
Fotografia © Adrià Goula
Fotografia © Adrià Goula
Fotografia © Adrià Goula
Fotografia © Adrià Goula
Fotografia © Adrià Goula
Fotografia © Adrià Goula
Architects
Mateo Arquitectura
Adreça
Avenida Diagonal 456, Barcelona, Spain
Any
2021
Equip
Josep Lluís Mateo

This space is articulated in three floors: the central area, access and image from the outside; the lower floor, a collective gathering place; and the upper floor, a more private work and meeting area. The first floor is marked by the desire to build the deep perspective from the street to the interior, based on a sequence of interconnected but diverse spaces: the entrance, initial place; control and access to the other floors, then informal work area and finally more private spaces, all of them adding up in the perspective from the outside.

From here, going down, we would arrive at a large hall for collective events. The interventions of the artist Alberto Peral accompany us here. Going up, the private work area and the personal meeting with the client. The elevated but close view over Diagonal Avenue is the central argument of the scene in the more public spaces.
The project is handled from abstraction, with some more expressionist movements: the cladding of the pillars on the first floor that twist to facilitate the privacy of the adjoining work tables, the inclination of the roof that generates a false perspective towards the back, etc.

At night, a moving image of the globe is projected on the entrance walls, a reference to the international character of this space.

Projectes relacionats

  • AESOP SHINJUKU
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Gallery COMMON
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • RESTAURANT ON THE SEA
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • CUTLERY for VALERIE OBJECTS
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Akeno Restaurant
    Cyrus Ghanai Interior Architecture & Design

Revista

Altres projectes per Mateo Arquitectura

ESMA École Supérieure des Métiers Artistiques i allotjament per a estudiants
Montpellier, France
Complex d'habitatges a Heerhugowaard
Heerhugowaard, Netherlands
Banc Sabadell Company Hub
Valencia, Spain
Edificis d'habitatges a Tolosa
Toulouse, France
Centre cultural
Castelo Branco, Portugal