Accenture People Hub

Assago, Italië
North-east night view
Photo © Andrea Martiradonna
East vew
Photo © Andrea Martiradonna
North-east view
Photo © Andrea Martiradonna
South-west view
Photo © Andrea Martiradonna
South-east view
Photo © Andrea Martiradonna
North-west view
Photo © Andrea Martiradonna
West view
Photo © Andrea Martiradonna
South view
Photo © Andrea Martiradonna
Porticoed entrance
Photo © Andrea Martiradonna
Entrance square
Photo © Andrea Martiradonna
Porticoed entrance
Photo © Andrea Martiradonna
Façade detail and canopy
Photo © Andrea Martiradonna
Square view from the third floor
Photo © Andrea Martiradonna
Zenithal view of the canopy roof
Photo © Andrea Martiradonna
Entrance hall
Photo © Andrea Martiradonna
Hall staircase
Photo © Andrea Martiradonna
Hall view from the first floor
Photo © Andrea Martiradonna
Hall and reception
Photo © Andrea Martiradonna
Ground Floor
Drawing © Park Associati
Typical Floor (L4)
Drawing © Park Associati
West Elevation
Drawing © Park Associati
Section
Drawing © Park Associati
Architecten
Park Associati
Adres
Via del Mulino, 20090 Assago, Italië
Jaar
2022
Klant
Milanofiori Sviluppo (Gruppo Brioschi Sviluppo Immobiliare)
Team
Filippo Pagliani, Michele Rossi, Marco Siciliano, Matteo Arietti, Davide Cazzaniga, Corrado Collura, Mario Frusca, Stefano Venegoni
Structures and Plants Projects, Site Supervision, Security Coordination, Leed and Well Certification
General Planning Milano
General Contractor
Majocchi e Percassi
Façades
Focchi S.p.A.

The alternation of transparency and opacity on the façade provides the double function of protection and perception of the external space.

A blade of glass and steel, resembling a prow pointing north-west, acts as the fulcrum of the Accenture People Hub building’s architectural composition, one of Accenture's offices in Italy, a project by Park Associati for Milanofiori Sviluppo (Gruppo Brioschi Sviluppo Immobiliare). Comprising fifteen floors above ground and covering a surface of approximately 31,500 square metres, this building is one of the most notable achievements of the Milanofiori Nord sector in Assago.

The two façades of the complex develop from the building’s ‘prow’. The largest, tallest body facing the motorway is characterised by a tight succession of vertical elements and horizontal string courses that break up its uniform glass surface. The glazed cusps that punctuate the south west-facing façade feature one transparent side and a frosted one that offers protection against solar radiation.

The building's shorter north-facing façade overlooking the wood is entirely glazed, and therefore offers maximum transparency; its exposure allows for greater permeability and increases the building’s relationship with the surrounding environment. The perception of the natural space is as direct as possible.

The building rises from a base below which are two underground parking floors. Creating a geometric space from which all surrounding buildings can be seen, the new aerial square developed at the building’s entrance is linked to the nearby Underground station.

From the elevated level, a series of successive spaces lead to a double-height porticoed passage that gives access to the building.
The hall acts as an element of perceptive connection between the outside square, the wood and the inside of the building. Thanks to a material continuity between the building’s outside and inside, the hall is turned into a covered square that gathers and conveys all the complex’ flows, as well as housing most communal functions – training area, foyer and cafeteria.

The ground and first floors give shape to the base from which the building rises. The outside surface lends this section a more textured and inward-looking characteristic than the main façades.

Facing in the direction of the underground station, the base comprising the ground floor and the first floor features a more textured and inward-looking façade that protects the training areas and meeting rooms from the noise.
Located on the upper floors, the offices will feature spaces of different size and function that will house up to 3,800 people.
The sky-bar on the top floor will be a relaxing place offering a wonderful view over the surrounding landscape.

Gerelateerde projecten

  • Eissporthalle Davos
    Walter Bieler AG
  • Passerelle Raststätte Werdenberg
    Walter Bieler AG
  • Lifestyle Finland
    Lien Tran Interior Design
  • The Wellness Loft
    Lien Tran Interior Design
  • AESOP SHINJUKU
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO

Magazine

Andere projecten van Park Associati

Hermés Silk Mix
Rome, Italië
The Cube
Milano, Italië
The Cube
London, Groot Britannië
La Serenissima
Milan, Italië
Tiziano 32
Milan, Italië